Public si Pacienti

Decizia de a face o interventie de chirurgie estetica sau resconstructiva este un pas serios si important in viata oricarui om, si deseori se ia doar după o analiza îndelungată (chiar ani de zile) si implica o încărcătura emoțională deosebita. Alteori aceasta decizie este foarte simpla pentru ca o impune realitatea medicala, uneori chiar sub forma unei urgente. Chirurgia plastica inseamna mai mult decat o imbunatatire estetica, inseamna o reconstructie a calitatii vietii.

Prin vizitarea site-ului nostru ați făcut deja un pas important in selectarea unui partener de încredere care sa va acompanieze din momentul primelor informații căutate, pana la operație si apoi in perioada recuperării.

Chirurgia Plastica in Romania a apărut ca specialitate distincta in 1958, fiind din acest punct de vedere una dintre cele mai vechi din Europa. Rolul principal al Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania este acela de a proteja si dezvolta Chirurgie Plastica ca specialitate. Ne-am angajat in a susține cele mai înalte standarde de excelență chirurgicala, atât în practica clinică, cat și în formarea viitorilor specialiști.

Misiunea noastră este aceea de a susține păstrarea si dezvoltarea celor mai înalte standarde profesionale si etice pentru membrii ACPR in scopul asigurării cele mai bune îngrijiri pacienților. Siguranța pacienților noștri este principala noastră prioritate!

Nici alegerea chirurgului plastician nu este una ușoară, semănând uneori cu alegerea prietenilor: chimia umana este deseori la fel de importanta ca si împărtășirea acelorași valori. Chirurgul plastician pe care îl alegeți trebuie sa fie o combinație rara de om de știința, artist si prieten apropiat! Acel chirurg va trebui sa ia multe decizii de-a lungul operației care va pot afecta viața si sănătatea, precum si rezultatul funcțional si estetic final. Cred ca este înțelept sa alegeți chirurgul care împărtășește aceleași viziune ca si dumneavoastră si care evident va inspira încredere.

Punându-mă in locul unui pacient care caută un chirurg plastician, îmi dau seama ca aceasta alegere nu este una ușoară. In momentul de fata exista numeroși plasticieni foarte buni in Romania, si in mod evident, înainte de a lua aceasta decizie, as dori sa știu cat mai multe despre chirurgul pe mâinile căruia o sa mă las.

Când alegeți un chirurg trebuie, in mod evident, ca acesta sa fie un bun profesionist si sa aibă experiență in domeniul care va interesează. Medicii Specialiști in Chirurgia Plastica au minim 11-12 ani de pregătire medicala si chirurgicala, dintre care minim 5 ani de pregătire postuniversitară ca rezidenți in Chirurgie Plastica. Noi va putem asiguram ca atunci când alegeți un medic care este membru al Asociației Chirurgilor Plastici din Romania acel chirurg este calificat sa va opereze.

Cred ca un chirurg plastician, poate mai mult decât alți medici, trebuie sa fie focusat pe pacient, pe siguranța acestuia din punct de vedere medical si pe satisfacția lui emoțională legata de rezultatul funcțional si estetic. Cred cu tărie ca un pacient bine informat si cu așteptări realiste va fi un pacient mulțumit.

Cea mai mare satisfacție ca plastician este sa iți ajuți pacientul pe tot procesul pre, intra si postoperator si sa observe cum acest proces ii schimba viața in bine. Satisfacția de a vedea pacienții mulțumiți este cea mai mare răsplata pentru numeroasele ore de munca, de emoții si de concentrare, pentru lungile nopți nedormite, pentru presiunea uneori greu de suportat a responsabilității deciziilor si faptelor tale.

Pentru membrii Asociației noștri Chirurgia Plastica este mai mult decât o profesie, este o Chemare si o Pasiune. Noi ne dedicam viețile pentru a dobândi cea mai bune pregătire profesionala astfel încât sa va asiguram dumneavoastră cea mai eficienta si mai sigura experiență chirurgicala. Profesionalismul, siguranța si încrederea sunt valorile comune care stau la baza a tot ceea ce facem noi in ACPR.

Dr Dragos Zamfirescu
Medic Primar Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reconstructivă